Kurča na zelenine

 

 

Suroviny : 1 kurča, 100g šampiónov, 2 zelené papriky, 10 malých cibuliek, 1 cesnak,

500 ml sójovej omáčky, 2 polievkové lyžice oleja, 300 ml mäsového vývaru, 2 polievkové

lyžice sezamového semienka, pol čajovej lyžičky mletého zázvoru, mleté čierne korenie,

soľ.

 

Postup : Kurča očistíme, vypitveme, vykostíme, nakrájame na prúžky dlhé asi 5 cm a

uvaríme v osolenej vode domäkka. Mäkké mäso preložíme na panvicu, kde sme

v rozpálenom oleji opražili nakrájanú cibuľu a vymiešaný cesnak, pridáme mäkké

mäso a občas premiešame.

Keď mäso získa hnedú farbu, zalejeme ho vývarom, v ktorom sa varilo a trochu

povaríme. Primiešame sójovú omáčku, cukor, šampióny nakrájané na plátky a

očistené  zelené papriky nakrájané na prúžky.

Potom pridáme sezamové semienko, ktoré sme opražili do hneda a v mažiari rozdrvili

na prášok, podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, mletým

zázvorom a dodusíme.

Podávame s ryžou, alebo zemiakmi. U nás to máme odskúšané s varenými zemiakmi a

pri podávaní to celé na tanieri prichutíme trochou kečupu.

No je to vec chuti a my už kečup pomaly dávame aj do zákuskov.... :o))))))

Prajeme Vám dobré chute...........