Kurča na zelenine
Suroviny : 1 kurča, 100g šampiónov, 2 zelené papriky, 10 malých cibuliek, 1 cesnak,
500 ml sójovej omáčky, 2 polievkové lyžice oleja, 300 ml mäsového vývaru, 2 polievkové
lyžice sezamového semienka, pol čajovej lyžičky mletého zázvoru, mleté čierne korenie,
soľ.
Postup : Kurča očistíme, vypitveme, vykostíme, nakrájame na prúžky dlhé asi 5 cm a
uvaríme v osolenej vode domäkka. Mäkké mäso preložíme na panvicu, kde sme
v rozpálenom oleji opražili nakrájanú cibuľu a vymiešaný cesnak, pridáme mäkké
mäso a občas premiešame.
Keď mäso získa hnedú farbu, zalejeme ho vývarom, v ktorom sa varilo a trochu
povaríme. Primiešame sójovú omáčku, cukor, šampióny nakrájané na plátky a
očistené zelené papriky nakrájané na prúžky.
Potom pridáme sezamové semienko, ktoré sme opražili do hneda a v mažiari rozdrvili
na prášok, podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, mletým
zázvorom a dodusíme.
Podávame s ryžou, alebo zemiakmi. U nás to máme odskúšané s varenými zemiakmi a
pri podávaní to celé na tanieri prichutíme trochou kečupu.
No je to vec chuti a my už kečup pomaly dávame aj do zákuskov.... :o))))))
Prajeme Vám dobré chute...........