Peťulova pečienka
Matroš : 500g bravčovej pečene, olej, 1 veľká cibula, sladký kečup, 1 konzerva zaváranej kukurice, soľ, kryštálový cukor, mleté čierne korenie, majoránka a štipku korenia Gyros.
Postup : Na oleji opražím do zlatista nadrobno nakrájanú cibuľku.Pridám na kúsky (asi 2x2 cm) pokrájanú pečeň a taktiež poriadne opražím. Posypem trochou majoránu, gyrosu a čierneho korenia, pomiešam, chvíľku nechám ešte pražiť a podlejem horúcou vodou asi tak 0.5cm nad pečienku. Pridám kečup (poznámka snúbeničky "veľa kečupu" :o) ) , asi 2 polievkové lyžice kryštálového cukru a dve polievkové lyžice kukurice.
Dobre zamiešam , prikryjem pokrievkou a nechám dusiť.
Keď začne byť pečienka mäkká odložím pokrievku a nechám pomaly odparovať vodu, aby na spodku vznikala taká hustejšia šťava.
Podľa chuti ešte pridávam cukor, kečup a úplne na koniec soľ.
Podávam zo zemiakovými hranolkami + ako oblohu na taniere ešte zvyšnú kukuricu s konzervy a celé to ešte polejem primerane podľa chuti kečupom.
Možno sú to divné kombinácie, no chuťia výborne. U nás sa to konzumuje čínskymi paličkami a chutí to geniálne!! Chudáci číňaňia keby to tu čítali paličky a hranolky! :O))))
Poskúšajte..... Prajeme veľa trpezlivosti a dobré chute.........................................................