Peťulova pečienka

Matroš :  500g bravčovej pečene, olej, 1 veľká cibula, sladký kečup, 1 konzerva zaváranej kukurice, soľ, kryštálový cukor, mleté čierne korenie, majoránka a štipku korenia Gyros.

 

Postup : Na oleji opražím do zlatista nadrobno nakrájanú cibuľku.Pridám na kúsky                (asi 2x2 cm)  pokrájanú pečeň a taktiež poriadne opražím. Posypem trochou majoránu, gyrosu a čierneho korenia, pomiešam, chvíľku nechám ešte pražiť a podlejem horúcou vodou asi tak 0.5cm nad pečienku. Pridám kečup (poznámka snúbeničky "veľa kečupu" :o)  ) , asi 2 polievkové lyžice kryštálového cukru a dve polievkové lyžice kukurice.

Dobre zamiešam , prikryjem pokrievkou a nechám dusiť.

Keď začne byť pečienka mäkká odložím pokrievku a nechám pomaly odparovať vodu, aby na spodku vznikala taká hustejšia šťava.

Podľa chuti ešte pridávam cukor, kečup a úplne na koniec soľ.

Podávam zo zemiakovými hranolkami + ako oblohu na taniere ešte zvyšnú kukuricu s konzervy a celé to ešte polejem primerane podľa chuti kečupom.

Možno sú to divné kombinácie, no chuťia výborne. U nás sa to konzumuje čínskymi paličkami a chutí to geniálne!!  Chudáci číňaňia keby to tu čítali paličky a hranolky! :O))))

 

Poskúšajte.....  Prajeme veľa trpezlivosti a dobré chute.........................................................